Pointrush
 

Pointrush

In deze digitale tijd zijn we steeds op zoek naar nieuwe uitdagende route technieken, deze tool kan je op meerdere manieren inzetten als online route of spel techniek Alle varianten gaan er echter wel vanuit dat je zelf bepaald hoe je op de bewuste locaties komt, de tool geeft alleen aan waar je moet zijn.

Waypoints of Radiussen

Middels een backend functie kan je -op basis van een lengte- en breedtegraad- aangeven waar de deelnemers naar toe moeten. Je geeft van elk punt aan wanneer deze op de kaart beschikbaar komt en wanner deze ook weer zal verdwijnen. Op die manier hoeft de eind- of tussen locatie niet meteen bekend te zijn bij je deelnemers.

Door de grootte van de radius te wijzigen kan je diverse spel elementen toepassen, optioneel is de timer per radius aan te zetten, zodoende zien de deelnemers hoe lang de radius nog beschikbaar is.

Wanneer deelnemers hun locatiegegevens beschikbaar stellen aan de browser in hun apparaat, dan zien ze hun huidige locatie terug op de kaart. Wanneer de huidige locatie binnen één van de actieve radiussen valt, dan kleurt de bewuste radius groen.

Kaarten

Voor deze tool maken we gebruik van zgn. OpenStreetMap kaarten, dit zijn rechten-vrije kaarten zonder de ‘Google Maps faciliteiten’, hiermee dwingen we de gebruikers wel zelf te navigeren en kaart te lezen en dus niet klakkeloos achter een pijltje aan lopen.

Mogelijke toepassingen

Hieronder staan een aantal varianten toegelicht, heb je zelf nog een andere spelvariant? We horen het graag.

‘Volg de waypoints’

Waypoints komen na elkaar zichtbaar op de kaart, hiermee leidt je de deelnemers naar een locatie zonder de eind locatie of route vroegtijdig bekend te maken. Je kunt hiermee teams of koppels bijvoorbeeld een omtrekkende route laten maken.

‘Volg de waypoints’

Waypoints komen na elkaar zichtbaar op de kaart, hiermee leidt je de deelnemers naar een locatie zonder de eind locatie of route vroegtijdig bekend te maken. Je kunt hiermee teams of koppels bijvoorbeeld een omtrekkende route laten maken.

‘Kom in de cirkel’

Er staat 1 radius op de kaart en de timer loopt, welke deelnemers zijn op tijd ‘binnen’? (Eenvoudig te controleren door deelnemers de radius te laten claimen.)

‘Hou hem groen’

We starten met een grote radius, de deelnemers krijgen de opdracht om elke ‘x’ minuten een claim te maken. Het center punt veranderd per keer en de radius wordt per keer kleiner. Wie blijft er het langst in de groene cirkel?

‘Vrije zones’

In een willekeurig ‘kat en muis’ of ‘hunter/seeker’ spel wil je wel eens vrije zones inbouwen. Stel je radius in en toon ze op de kaart. Iedereen weet -ongeacht paden en wegen- waar de vrije zones zijn. Makkelijk te controleren door alle betrokken spelers.

Gebruik van de tool

Het staat iedereen vrij deze online tool te gebruiken, registreer je account en creeer je eigen track. We zullen je niet spammen of lastigvallen, maar we willen graag onze gebruikers kunnen verwittigen waar nodig.

Omdat deze tool nog constant in ontwikkeling is, houden we het recht om de database geheel te wissen, wil je de tool dus gebruiken tijdens een activiteit? Geef even een seintje en je zit altijd goed!

Heb je de tool gebruikt voor een activiteit, dan horen we dat natuurlijk graag, foto’s en/of ervaringen mogen naar: busger@graafottogroep.nl.

Veel speelplezier!

Arjan Busger op Vollenbroek
Scouting Graaf Otto Groep, Lochem